In a recent Q&A on the FacilityCare website, consultant Brad Keyes answered a question about fiber optic cables.
Q: Can fiber optic and low-voltage cables be attached or strapped to conduit? Also, what certification is needed for individuals who perform the annual line isolation monitor (LIM) tests in operating rooms?
A: No, cables and wires are not permitted to be strapped to conduit unless the cables or wires control the circuit inside the conduit. This is a huge problem in many hospitals as many facilities did not adhere to article 300-11(b) of the 1999 NFPA 70 National Electric Code requirement for many years.
What To Know Now About OSHA's Updated Hazcom Rule
HealthSource of Ohio and UC Health Partner for New Medical Office Building
NorthShore Health Centers Investigates Data Security Incident
Healthcare Ransomware Attacks Reach Record High in Q3 2026
Bon Secours Mercy Health Acquires Fauquier Health