Q&A on exit signage

In a recent Q&A on the FacilityCare website, consultant Brad Keyes answered a question about exit signage


In a recent Q&A on the FacilityCare website, consultant Brad Keyes answered a question about exit signage.

Q: This question was recently brought to my attention — “Why don’t rooms, offices and work areas have exit signs over the doors leaving the rooms? I could not find an answer for that. But I did notice that rooms within a room do not have exit signs either. The exit signs throughout our hospital are all in the corridors that lead patrons to the public way. But if you are in a room, or within another room, are exit signs required?”

A: Not necessarily. Look at section 7.10.1.4 in the 2000 Life Safety Code (LSC), which says, “Access to exits shall be marked by approved, readily visible, signs in all cases where the exit or way to reach the exit is not readily apparent to the occupants” (emphasis mine).

Read the full answer. 

 

 

 



April 28, 2015


Topic Area: Safety


Recent Posts

What To Know Now About OSHA's Updated Hazcom Rule

The update requires careful attention because compliance is not optional, and OSHA has set firm deadlines extending through 2028.


HealthSource of Ohio and UC Health Partner for New Medical Office Building

Construction is anticipated to be completed in 2028.


NorthShore Health Centers Investigates Data Security Incident  

The organization became aware of suspicious activity on its computer network on or around Aug. 10, 2026, and took steps to secure its systems.


Healthcare Ransomware Attacks Reach Record High in Q3 2026

The report documented 306 ransomware attacks against healthcare organizations in Q3.


Bon Secours Mercy Health Acquires Fauquier Health

Fauquier Health is a 97-bed acute care community hospital serving Fauquier County and the broader Warrenton region.


 
 


FREE Newsletter Signup Form

News & Updates | Webcast Alerts
Building Technologies | & More!

 
 
 


All fields are required. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.