Q&A on storage in a corridor

In a recent Q&A on the FacilityCare website, consultant Brad Keyes answered a question about storage in a corridor


In a recent Q&A on the FacilityCare website, consultant Brad Keyes answered a question about storage in a corridor.

Q:  If I have a hallway that is more than 8 feet wide and beds and other equipment are being stored on one side of the breezeway for more than 30 minutes, would this be allowed as long as the width is maintained at 8 feet or more?

A: Yes, it would be permitted according to section 18.2.3.3 of the 2000 Life Safety Code, provided the items stored in the corridor allow for a clear width of 8 feet in the corridor, and the items stored do not constitute a hazardous area. 

Read the full question and answer.  

 



October 14, 2015


Topic Area: Safety


Recent Posts

Healthcare Ransomware Attacks Reach Record High in Q3 2026

The report documented 306 ransomware attacks against healthcare organizations in Q3.


Bon Secours Mercy Health Acquires Fauquier Health

Fauquier Health is a 97-bed acute care community hospital serving Fauquier County and the broader Warrenton region.


Novant Health Completes Acquisition of Northern Regional Hospital

Novant Health is developing plans to expand services at Novant Health Northern Regional Medical Center and throughout the community.


Hospitals as Energy Microgrids: Ensuring Power Grid Independence

Resilient hospitals could become energy microgrids that generate, store and managing electricity while remaining connected to the wider grid.


Baystate Health Integrates Baystate Mercy Hospital into System

Over the past seven months, Baystate Health has been preparing to integrate Baystate Mercy Hospital and its affiliated clinics.


 
 


FREE Newsletter Signup Form

News & Updates | Webcast Alerts
Building Technologies | & More!

 
 
 


All fields are required. This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.